Luchtzuiverende kamerplanten

Last van een winterdipje? Een vleugje groen kan wonderen doen! Niet alleen voor je interieur, maar ook voor je gezondheid. Kamerplanten zuiveren namelijk de lucht, dempen geluid en reduceren je stressniveau. Drie goede excuses om nu alvast wat planten in huis te halen.

Meer groen, minder blues

Sommige kamerplanten fleuren niet alleen je interieur op, maar hebben ook een positieve werking op jouw gezondheid. Hun meest bijzondere gave is dat ze de lucht in je woonkamer kunnen zuiveren. Luchtzuiverende kamerplanten kunnen vooral nuttig zijn in de winter, wanneer al je ramen en deuren gesloten zijn.

Filter voor toxische stoffen

Misschien besef je het niet, maar de lucht in jouw woning kan een hoop schadelijke stoffen bevatten. Om deze toxische stoffen te filteren, kan je vertrouwen op luchtzuiverende kamerplanten zoals aloë vera, graslelies, Gerbera jamesonii, vrouwentong, chrysanten, Dracaena, treurvijgen, azalea’s, klimop , bamboepalm, Philodendron en lepelplanten.

Goed voor je gezondheid

Dankzij luchtzuiverende kamerplanten geniet je dus van een gezondere lucht, waardoor je je fitter voelt en minder moe. Ook klachten als hoest en oogirritaties kan je aanpakken met meer groen in je huis. Planten kunnen bovendien je stressniveau reduceren. Het enige wat je moet doen, is kijken naar planten en je voelt je direct rustiger. De kalmerende werking van planten is zelfs bewezen in wetenschappelijke studies.

Houd je planten in topconditie

Het is dus essentieel dat jij je planten in topconditie houdt. Kies eerst en vooral voor de juiste potgrond. Potgrond speciaal voor kamerplanten bevat bijvoorbeeld osmocote meststoffen, waardoor je planten beter en langer water vasthouden. Je kan je kamerplanten bovendien een boost geven door extra meststoffen toe te dienen.

Boost je humeur

Of je nu woont in een studio of in een grote villa, voor luchtzuiverende kamerplanten is er altijd plaats! Voor kleine ruimten kan je bv. kiezen voor een sky planter, waarmee je je planten ondersteboven aan het plafond hangt. Niet alleen heel trendy, maar ook superpraktisch! Bezoek je dichtstbijzijnde tuincentrum voor meer tips of hulp bij de aankoop van een kamerplant.

 

Meer over dit thema