Investeren in duurzaamheid

Bij Evergreen Garden Care nemen we de verantwoordelijkheid rond verduurzaming ernstig. We weten dat het belangrijk is om producten op een duurzame manier te ontwikkelen, vanaf de aankoop van grondstoffen en materialen, de productie tot uiteindelijk het recycleren van verpakkingen na gebruik. Ons doel is eenvoudig: duurzaam tuinieren ingeburgerd maken.

Welke concrete investeringen in duurzaamheid werden reeds ondernomen?
virgin plastic

We hebben het gebruik van nieuw plastic in verpakkingen met 800 ton verminderd en zo de CO2-emissie laten dalen met 2400 ton!

verantwoordelijk geselecteerde grondstoffen

We selecteren grondstoffen op een verantwoorde manier en recycleren of hergebruiken waar mogelijk om de afvalhoeveelheid tot een minimum te herleiden

100% recycleerbaar

95% van onze producten wordt lokaal en binnen Europa geproduceerd.

turfvrij en veenarm

Onze flessen bevatten al 95% gerecycleerd materiaal maar ook voor onze andere verpakkingen streven we naar gerecycleerde verpakkingen.

flessen

40% van ons productgamma is op basis van natuurlijke formuleringen maar we streven ernaar om 70% te halen in 2021.

natuurlijke formuleringen

Nu is 40% van ons assortiment op basis van natuurlijke formuleringen maar we willen 70% halen in 2021.

We zijn wereldwijd de tweede onderneming die het AFNOR Circular Economy System certificaat behaalt.

We hebben doelen in verband met duurzaamheid vastgelegd voor al onze bedrijfsfuncties en publiceren onze resultaten. Download hier het rapport.

De activiteiten en productie van Evergreen Garden Care zijn Klimaatneutraal (scoop 1 en 2). We werken aan onze supply chain, zowel upstream als downstream, om ook voor scoop 3, klimaatneutraal te worden.