Mieren bestrijden

Met de producten van KB® Home Defense bestrijd je mieren in huis en tuin snel, effectief en op een veilige manier. Met KB® Home Defense zorgen we ervoor dat je niet langer hoeft te leven met deze ongenode gasten in huis. Jouw huis wordt weer een veilige plek waar je kunt ontspannen, genieten en nieuwe energie kunt opdoen. Maak van je huis weer jouw thuis met de bestrijdingsproducten voor mieren.

Gebruiksklare pesticide vrije mierenspray

Last van mieren, kakkerlakken, vlooien of andere kruipende insecten? Of heb je bedwantsen gespot? Op zoek naar een pesticidevrije oplossing? Met deze nieuwe spuitbus ben je zo van je probleem verlost! Het nieuwe product van KB® is vrij van pesticiden maar heeft een mechanische werking. Het mag zowel in huis als buiten gebruikt worden. Is ook een prima oplossing tegen bedwantsen in de slaapkamer.

Waarom kiezen voor aërosol tegen mieren?

Deze aerosol tegen mieren en kruipend ongedierte van KB® mag zowel binnen- als buiten gebruikt worden. Mag in binnen in huis in alle ruimtes gebruikt worden, zelfs in de slaapkamer. Dankzij de mechanische werking vormt er zich een dun transparant laagje om het insect waardoor het insect immobiel wordt.

Mieren lokdoos

De KB® Home Defense mierenlokdoos bestrijdt zwarte wegmieren en hun nesten in en rondom het huis. Deze mierenbestrijder bevat een zeer krachtige formule die zelfs bij een uitzonderlijk lage dosis buitengewoon doeltreffend is.

Waarom kiezen voor een mierenlokdoos?

Mensen kiezen vaker voor mierenlokdoosjes in plaats van mierenpoeder. Het product ligt immers niet verspreidt op de grond, maar zit in het doosje. De beste mierenbestrijder als je niet weet waar het nest zich bevindt.

Tips voor het gebruik van een mierenlokdoos?

 • Plaats een mierenlokdoos niet in direct zonlicht.
 • Mieren in huis of tuin? Plaats het lokdoosje in de looprichting van de mieren.
 • Wanneer je geen mieren meer ziet laat je het doosjes best nog een week staan.
 • De werking van het doosje neemt af na 4 weken, tijdig vervangen dus.

Krachtig!

Gebruiksklare mierenspray

KB® Home Defense mieren is een gebruiksvriendelijk product dat op een snelle manier mieren elimineert. Niet alleen doeltreffend om mieren te bestrijden maar ook inzetbaar tegen kakkerlakken en vlooien. Het product kan gebruikt worden op harde niet poreuze ondergronden, stoffering, meubels en tapijten in de woning

Waarom kiezen voor een gebruiksklare mierenspray?

Deze spray kan onmiddellijk gebruikt worden wanneer je een kolonie mieren op wandel ziet. Ideaal wanneer je liever niet permanent mieren lokdoosjes in en rond de woning wil zien.

Tips voor het gebruik van deze mierenspray

 • Gebruik de vernevelaar op ongeveer 30cm afstand van de mieren.
 • Spuit maximaal één tot twee maal en vermijd afdruipen.
 • Inhoud goed voor 18m² oppervlakte.

Snelle werking!

Mieren poeder

KB® Home Defense mierenpoeder FOURMEX. Dit product bestrijdt mieren in en rondom het huis. De handige strooibus werkt bevat een krachtige formule die zowel de mieren als de nesten vernietigt.

Waarom kiezen voor mieren poeder?

Dit strooipoeder is ideaal om te gebruiken wanneer je het nest hebt kunnen lokaliseren. Ook handig in omgevingen waar een mierenlokdoos niet op een vaste ondergrond kan worden geplaatst. De perfecte oplossing als je last hebt van mieren in het gazon.

Tips voor het gebruik van een mierenpoeder

 • Klaar voor gebruik.
 • Gebruik dit poeder op een windluwe dag.
 • Behandel alle zichtbare openingen van het nest individueel.
 • Draag steeds beschermende kledij (bril en handschoenen).

Vernietigt ook het nest!

Mieren spuitbus aërosol

KB Home Defense is een aërosol tegen mieren en andere kruipende insecten binnenshuis. Het middel werkt snel en doeltreffend ook bij een lage dosering. Je hoeft maar 2 seconden de knop in te drukken voor resultaat !

Waarom kiezen voor mieren spuitbus (aërosol)?

Deze spuitbus is voorzien van een blaaspijpje waarmee je perfect in kieren en spleten kan spuiten. Heb je de schuilplaats van de mieren gevonden maar is ze moeilijk bereikbaar? Met behulp van het blaaspijpje heb je voldoende aan een opening van 2mm om het product te verstuiven.

Tips voor het gebruik van de spuitbus

 • Klaar voor gebruik.
 • Slechts 2 seconden de knop indrukken voor resultaat!
 • Doeltreffend voor mieren en andere kruipende insecten.

Kieren en spleten!

Mieren bestrijden in het gazon

Hier zijn enkele effectieve tips om mieren uit je gazon te houden:

 • Houd je Gazon Schoon: Maai regelmatig je gazon en verwijder alle rommel, zoals bladeren en grasresten. Mieren worden aangetrokken door mogelijke voedselbronnen, dus het schoonhouden van het gebied is belangrijk.
 • Verwijder Voedselbronnen: Mieren worden aangetrokken door zoete en vette substanties. Laat geen etensresten, gemorste etenswaren of huisdierenvoer in het gazon achter, omdat dit mieren kan aantrekken.
 • Sluit Afvalbakken Af: Zorg ervoor dat je buitenafvalbakken stevig afgesloten zijn om te voorkomen dat mieren bij voedselresten kunnen komen.
 • Repareer Lekkages: Elimineer elk stilstaand water of lekkages in je gazon. Mieren worden ook aangetrokken door waterbronnen, dus het repareren van lekken kan voorkomen dat ze je tuin betreden.
 • Creëer een Barrière: Overweeg om een natuurlijke barrière rond je gazon te creëren met stoffen waar mieren niet van houden, zoals diatomeeënaarde, kaneel, koffiedik of citrusschillen. Verspreid deze middelen rond de omtrek van je gazon.
 • Snoei Overhangende Takken: Mieren gebruiken vaak overhangende takken om je gazon te bereiken. Snoei bomen en struiken terug om mogelijke paden voor mieren te verminderen.
 • Mierenafstotende Planten: Sommige planten weren van nature mieren af, zoals munt, lavendel en goudsbloem. Overweeg om deze rond de randen van je gazon te planten.
 • Mierenlokdozen: Als je toch mierenactiviteit opmerkt ondanks preventieve maatregelen, gebruik dan mierenlokdozen die zijn ontworpen om de mierenkolonie aan te trekken en te elimineren. Plaats de lokdozen buiten bereik van kinderen en huisdieren.
 • Natuurlijke Predators: Moedig natuurlijke vijanden van mieren aan in je gazon, zoals vogels, lieveheersbeestjes en spinnen. Deze wezens kunnen helpen om de mierenpopulatie onder controle te houden.
 • Regelmatige Controles: Controleer regelmatig je gazon op tekenen van mierenactiviteit en neem indien nodig tijdig maatregelen bij een besmetting.

Onthoud dat het belangrijk is om natuurlijke en milieuvriendelijke methoden te gebruiken om mieren uit je gazon te houden, omdat schadelijke pesticiden nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu en andere nuttige insecten. Door deze preventieve maatregelen te combineren, kun je een mierenvrije omgeving creëren in je gazon en genieten van een ongestoorde buitenruimte.

Mieren preventief bestrijden

Mieren voorkomen zowel binnen als buiten? Zo pak je dit aan!

 • Koffiedik dat werkt als een echt gif.
 • Citroen, mieren hebben er een hekel aan. Leg stukjes oude citroen en sprenkel citroensap daar waar ze voorbijkomen.
 • Krijt, je weet wel, bordkrijt! Probeer eens een krijtcirkel rond een mier te trekken en je zult ervan versteld staan dat deze er niet over durft.
 • Zout, verspreid het in en rond het nest.
 • Lavandelolie. Drenk een watje in lavandelolie, dep dit op de doorgangs- en toegangswegen van de mieren en smeer er het nest mee in en laat het watje ten slotte op het nest.
 • Behandel je planten tegen bladluis: meer bladluis = meer mieren op je planten. Daarvoor kun je voor de natuurlijke methode gaan op basis van lieveheersbeestjes of kun je speciale producten tegen bladluizen gebruiken.
 • Kommetjes water aan de poten van je tuintafel. Er is niets vervelender dan aan tafel belaagd te worden door duizenden mieren die je feest verpesten. Mieren kunnen nog altijd niet zwemmen (tenzij ze onlangs gemuteerd zijn). Als je de poten van je tafel in kommetjes water zet, kunnen de mieren er niet op klimmen zonder te verdrinken.

Meer weten over mieren bestrijden?