Roundup® FAQ

Roundup mag toch niet meer worden verkocht?

Roundup staat sinds kort met een vernieuwd product - een nieuwe formule in de vertrouwde verpakking - in het rek van de onkruidbestrijders. Zonder glyfosaat, maar op basis van een actieve of werkzame stof die voorkomt in de natuur. 

Is Roundup nog efficiënt?

Roundup is nog steeds een efficiënte onkruidbestrijder en garandeert nu een zichtbaar resultaat na één tot drie uur, naargelang je de gebruiksklare of de geconcentreerde versie verkiest. Hard voor onkruid dus!

Bevat Roundup nog glyfosaat?

De vernieuwde Roundup bevat geen glyfosaat meer, maar is werkzaam op basis van een actieve stof die voorkomt in de natuur. Voor meer info over de samenstelling van de vernieuwde Roundup, verwijzen we graag naar onze website https://www.lovethegarden.com/be-nl/roundup

Waarin onderscheidt Roundup zich in vergelijking met andere onkruidverdelgers?

De formulering van Roundup bevat momenteel de hoogste concentratie pelargonzuur op de markt, een actieve stof die voorkomt in de natuur. Op die manier blijft Roundup bijzonder efficiënt. 

Is Roundup efficiënt als onkruidbestrijder voor mijn gazon? 

Nee. Gebruik Roundup niet om je gazon onkruidvrij te maken. Dit product is een niet-selectieve onkruidbestrijder. Bijgevolg vernietigt het naast je onkruid, ook je gras.

Ik wil twee verschillende onkruidbestrijders gebruiken in mijn tuin. Mag ik de producten mengen in dezelfde sproeier? 

Nee. Het mengen van twee bestrijdingsmiddelen moet je absoluut vermijden. Gebruik de twee producten afzonderlijk. Lees grondig de productinformatie op de etiketten en respecteer de minimale termijn tussen elk gebruik. 

Het gaat regenen. Blijft mijn behandeling met Roundup efficiënt?

Hou rekening met volgende richtlijnen: Roundup Rapid vereist een droge periode van minimaal drie uur. Roundup Contact heeft minimaal 12 uur nodig voor een optimale werking. Als er regen valt voor deze termijn kan dat de efficiëntie van het product verminderen.

Ik heb huisdieren. Wat zijn de richtlijnen?

Om de veiligheid van uw huisdieren te garanderen is het belangrijk om de aangeraden dosis strikt te respecteren. Je vindt de nodige informatie op de verpakking van Roundup. Opgelet! Hou je huisdieren minstens twaalf uur buiten de behandelde zone. Dan weet je zeker dat het product opgedroogd is. 

Mag ik Roundup gebruiken in de nabijheid van groenten en fruit?

Zeker. Je mag de vernieuwde Roundup gebruiken in de nabijheid van groenten en fruit. Let op! Het product mag er niet mee in contact komen!

Ik gebruikte een eerste keer Roundup Contact of Roundup Rapid. Hoe lang moet ik wachten voor een tweede behandeling? 

Wacht minimaal tien dagen om een tweede behandeling uit te voeren. Opgelet! Je mag de onkruidbestrijders maar enkele keren per jaar gebruiken. Round up Contact maximum 2 keer per jaar, Roundup Rapid maximum 4 keer per jaar.

Ik gebruikte Roundup concentraat en heb gemengd product over in de sproeier. Mag ik de rest bewaren voor een latere behandeling?

Nee. Bewaar nooit restanten van Roundup. Bij toepassing van Roundup Rapid meng je enkel de hoeveelheid product die je nodig hebt voor direct gebruik, volgens het aantal vierkante meter. 

Hoe lang kan ik Roundup Contact of Rapid bewaren na aankoop?

Roundup Contact en Roundup Rapid mag je minstens twee jaar na aankoop bewaren. Bewaar het product in de originele verpakking, op een droge, koele en vorstvrije plek. Tip: koop enkel de hoeveelheid Roundup die je het komende seizoen nodig hebt. 

Bestrijdt de vernieuwde Roundup ook hardnekkig onkruid (zoals klimop en paardenstaart)? 

Nee. Het product werkt het beste tegen jonge onkruiden. 

Vernietigt de vernieuwde Roundup mos of algen?

Roundup Contact en Roundup Rapid bestrijden moeiteloos mos. De producten werken niet tegen algen. 

Hoe komt het dat onkruid na enkele weken teruggroeit? 

Consumenten en niet-professionelen gebruiken onkruidbestrijders op basis van een stof die in de natuur voorkomt. Deze producten zijn contactherbicides en hebben geen systemische werking. Ze hebben daardoor enkel een bovengrondse werking; de wortels van onkruiden worden niet vernietigd. 

Ik behandelde mijn tuin met Roundup. Hoe lang moet ik wachten met planten en zaaien?

Een dag na de behandeling mag je al opnieuw planten en zaaien.
Wat is de beste periode om onkruid te bestrijden? Je gebruikt Roundup het beste bij zacht weer (een temperatuur tussen 12 en 25 graden en windstil). Roundup is het hele jaar door even effectief. 

Wat betekent 'werkt door contact'?

Werkt door contact' betekent dat elke plant die in contact komt met het product afsterft.

Mijn Roundup-sproeier is leeg. Kan ik hem opnieuw vullen en gebruiken?

Zeker. De Roundup Pump 'n Go-flessen zijn speciaal ontwikkeld voor hergebruik. Je vindt handige navulflessen in de winkel. 

Wat is de aangewezen dosering?

Roundup Contact is gebruiksklaar. Eén druk op de hendel komt overeen met 1 ml product. Deze hoeveelheid is geschikt voor een cirkel met 11,5 cm diameter. Hou altijd de spuit op 40 cm afstand. Druk maximaal 100 keer op de hendel per vierkante meter (dat komt overeen met maximaal 100 ml product per vierkante meter). Voor een correct gebruik van Roundup Rapid dien je strikt deze gebruiksrichtlijnen te volgen.                                                                                                                 

Is de vernieuwde Roundup biologisch afbreekbaar?

Absoluut. De Roundup-producten zijn biologisch afbreekbaar. 

Wat is het verschil tussen het concentraat en de spray?

Het concentraat moet je voor gebruik nog verdunnen met water. Dat doe je in een sproeier die geschikt is voor onkruidbestrijders. De spray is al verdund en dus klaar voor gebruik. Verschil in eindresultaat? Geen. Beide producten zijn even efficiënt.

Is Roundup schadelijk voor vogels?

Volg altijd strikt de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Op die manier is Roundup niet schadelijk voor vogels. 

Ik wil mijn terras of oprit onkruidvrij maken. Gebruik ik Roundup Contact of Roundup Rapid?

Roundup Contact is ideaal om je terras en oprit onkruidvrij te maken. Roundup Rapid is enkel geschikt voor onverharde oppervlakken.

Ik heb een vijver. Is het vernieuwde Roundup veilig voor het water en mijn vissen?

Volg altijd strikt de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vuistregel voor Roundup Rapid: respecteer de afstand van 1 meter van het oppervlaktewater. De richtlijn voor Roundup Contact luidt: bewaar 1 meter afstand voor een verhard oppervlak, 10 meter voor een onverhard oppervlak. 

Mag ik een gieter gebruiken om het product te verspreiden?

Nee. Het gebruik van een gieter is niet toegelaten. Je koopt een sproeier die speciaal voor onkruidbestrijding geschikt is. Het gebruik van een sproeier garandeert bovendien een optimale werking. 

Is huishoudazijn een goede onkruidbestrijder?

Zowel huishoudazijn als Roundup Contact bevatten azijnzuur. Roundup Contact is echter een stabiele samenstelling die uitvoerig werd getest. Enkel de vernieuwde Roundup koppelt een optimaal resultaat aan een veilige toepassing voor mens, dier en milieu. 

Werkt Roundup beter als ik de dosering verhoog?

Nee. Op het etiket van de verpakking vind je de optimale gebruiksdosis. Een hogere dosering zal de efficiëntie van het product niet verhogen en wordt zelfs afgeraden. Lees aandachtig de productinformatie voor gebruik. 
   
Het antwoord op je vraag niet gevonden? Neem contact met ons op!  

Meer over dit thema