Preventieve onkruidbestrijding voor een groen gazon

Niemand houdt van onkruid in zijn tuin. Als je onkruid in je gazon wilt bestrijden kan je je gazon preventief behandelen om te voorkomen dat het ontsierd wordt. Zorg voor een sterke, goed gesloten grasmat. Zo is er minder fysieke ruimte voor mos of onkruiden.

Alles-in-1 behandeling voor je grasmat

‘I love my garden’ heeft daarvoor de ideale oplossing: Substral Gazonmest All-In-One. Deze organisch-minerale meststof zorgt voor een gazon in topconditie dankzij een mix van essentiële nutriënten. Deze mix heeft een Indirecte werking tegen onkruid*. Ook indirecte werking tegen mos*. Het voedt het gazon tot 100 dagen en maakt het gras beter bestand tegen droogte ! De grassen kennen een sterkere, ruimere wortelontwikkeling met als resultaat een vitaler gazon, diepgroen en beter bestand tegen stress door droogte of intensief beloop. Topformule die ook door professionelen toegepast wordt op o.a. golfbanen. *preventief fysische werking

Kale plekken camoufleren

Na de winter of na het verticuteren als al het onkruid en mos uit je tuin zijn verdwenen, kan je achterblijven met een gazon met kale plekken. Geen nood! Ook hiervoor heeft ‘I love my garden’ de ideale oplossing. Substral Patch Magic Gazonherstel 4-in-1 is een revolutionaire mix op basis van kokosvezel die potgrond, meststoffen en graszaad combineert. Strooi een laag Patch Magic van 3mm op de kale plekken. Het is belangrijk dat je dit product lokaal toepast, dus alleen op de plekken waar het nodig is. Waar je de potgrond ook gebruikt, Substral Patch Magic kan je beschadigd gazon volledig herstellen.

De vezels absorberen 8 keer hun gewicht in water, zodat er een vochtige en beschermende omgeving wordt gecreëerd. Hierdoor kunnen de wortels van je gras beter ontkiemen en groeien. De 1e kiemen mag je al verwachten na 5 dagen! Patch Magic vertelt je bovendien wanneer je je gazon water moet geven. Als het tijd is om te bewateren, kleurt de grond namelijk lichtbruin.

Meer tips?

Wil je nog meer tips om je gazon grasgroen te houden? Breng een bezoek aan je dichtstbijzijnde tuincentrum. De groenexperts geven je graag professioneel advies.

 

Meer over dit thema