Sky planter

De wereld op zijn kop

Staan jouw bloempotten nog met beide benen op de grond? Dat is zó passé! Tegenwoordig hang je je bloempot ondersteboven aan het plafond. De zogenaamde sky planter verovert de wereld met zijn unieke, plaatsbesparende hangsysteem.

Een bloempot zet je op een vensterbank, tafel of kast. Het leek de normaalste zaak van de wereld, tot de introductie van de sky planter. Deze innovatieve bloempot hang je ondersteboven aan je plafond. Zo zet je je planten niet alleen extra in de kijker, maar bespaar je ook op vloerruimte. Behalve esthetisch, zijn planten ook goed voor je gezondheid. Ze zuiveren bv. de lucht in huis.  

Versla de zwaartekracht

Het lijkt magie, maar een sky planter is heel eenvoudig te installeren. Vul je sky planter met een volgroeide plant en gebruik het vergrendelsysteem en een netje om je plant goed vast te zetten. Keer je pot om, hang hem aan een stevige plafondhaak en voilà! Ben je je al suf aan het piekeren over hoe je je hangende planten in hemelsnaam water moet geven? Maak je geen zorgen! In de pot zit namelijk een waterreservoir dat het water rechtstreeks naar de wortels brengt.

Kies je kamerplant

De sky planter kan je vullen met je favoriete kamerplant, maar er zijn een aantal planten die het extra goed doen in de omgekeerde pot. We denken bv. aan een famingoplant, arecapalm, klimop, geranium, orchidee, arondskelk of zelfs aardbeiplant. Laat je fantasie de vrije loop, experimenteer erop los en creëer je eigen groene plantenhemel. 

Meer weten?

Kan je niet wachten om je eigen sky planter te installeren? Haast je naar je dichtstbijzijnde verdeler en haal deze design bloempot in huis.

Meer over dit thema