Breng kleur in je tuin

Met de zomer voor de deur kan elke tuin, terras of balkon wel een kleurenboost gebruiken! Wil je genieten van een kleurige bloemenweelde, dan zijn geraniums, petunia’s en hortensia’s de perfecte oplossing. Zaai bloeiende planten door elkaar en creëer een bloemenweide-effect in je tuin of vul je bloembakken met deze fleurige soorten. ‘I love my garden’ helpt je op weg.

Wees kapitein van je eigen bloemenzee

Van zonnige momenten in je tuin, terras of balkon geniet je nog meer als het tussen een zee aan kleuren is. Geraniums en hortensia’s zijn makkelijk te onderhouden planten met prachtige bloemen in alle mogelijke kleuren.

Een nieuwe kijk op geraniums

Geraniums hebben niet meteen de meest hippe en jonge reputatie. Onterecht, vinden wij van ‘I love my garden’. Geraniums hebben prachtige bloemen in een waaier aan kleuren: roze, rood, wit, paars … Wist je trouwens dat er ook groenblijvende geraniums bestaan die ideaal zijn als bodembedekker? Er bestaan in totaal meer dan 60 geraniums in allerlei soorten en maten. Alle geraniums zijn bovendien makkelijk te onderhouden en blijven lang mooi. Reden genoeg om te kiezen voor deze fleurige planten van Zuid-Afrikaanse oorsprong.

Haal het beste uit je bloemen

Geraniums en ook hortensia’s staan binnenkort volop in bloei en zijn de ideale planten om kleur te brengen in je tuin. Hou er wel rekening mee dat er tot 15 mei nog een risico op vorst bestaat. Wordt de bodem te koud, haal je planten dan nog even binnen.

Zowel geraniums als hortensia’s blijven lang mooi, zonder dat ze veel onderhoud vragen. Als je regelmatig de dode stengels verwijdert, zuinig bent met water en voldoende voeding geeft, kom je al een heel eind. Dit is het moment om ze de nodige meststoffen te geven, zoals Substral meststof voor Geraniums en Substral meststof voor Hortensia’s. Let erop dat je ze ook bij het aanplanten voldoende voeding geeft. Substral meststoffen bevatten extra veel stikstof, zodat de bloemen kleurrijk en weelderig bloeien. Geraniums kunnen baat hebben met kalk, voor een zachtere pH en extra voedingsstoffen. Wil je steeltjes verwijderen, breek ze dan af in verticale ‘stam’-richting en gebruik een rozenschaar.

Je bloembak als minituin

Heb je geen tuin of weinig plaats buiten en wil je toch een beetje kleur? Ook dan kan je genieten van de pracht en praal van geraniums en hortensia’s door ze te planten in bloembakken. In een bloembak kan je makkelijk verschillende soorten combineren en zo genieten van een bont kleurenpallet. Voor mooie, kleurrijke bloemen gebruik je best een goede potgrond van Substral. De Substral potgrond met FibreSmart-formule geeft je planten een intensere groene kleur en meer bloemen.

Zó geniet je langer van je potplanten

Wil je zo lang mogelijk genieten van bloemen in bakken of potten, volg dan zeker deze gouden regels op:

  • geef je planten elke dag een beetje water (tenzij het hard regent)
  • gebruik potten met een gaatje in de bodem en zet deze op een schaaltje, zodat het water niet wegstroomt
  • geef extra meststoffen
  • stop niet teveel aarde in een pot, zodat er nog voldoende ruimte is voor water
  • recycleer oude potgrond en vermeng deze met nieuwe potgrond en eventueel een beetje meststof
  • zet je planten even in de schaduw als het te warm is buiten
  • vul de potten onderin met Substral Naturen Hydrokorrels i.p.v. zware stenen of potscherven

Nog niet genoeg van onze tips?

Kan je nog tips gebruiken om meer kleur in je tuin, balkon of terras te brengen? Spring dan eens binnen bij je dichtstbijzijnde tuincentrum. De groenexperts kunnen je alles vertellen over de verzorging van geraniums en hortensia’s en zijn maar al te graag jouw bron van inspiratie. 

Meer over dit thema