Hoe je gazon verzorgen in februari?

Wil je in de lente genieten van een perfect, groen gazon, dan moet je nu actie ondernemen op vlak van gazonverzorging! Behandel het mos in je gazon, verwijder het mos met een verticuteermachine en voeg kalk toe aan de bodem. Zo kan je gazon weer ademen en krijgen water, lucht en licht vrije toegang.

Maak je gazon gezond

Het is nog net geen lente en de eerste zon voelt nog wat zwak aan, maar ze is er wel echt. Hoog tijd om je gazon voor te bereiden op de lente. Als je nu begint met gazonverzorging op maat, kan je over een paar weken genieten van een vol, groen en gezond gazon zonder kale plekken.

Reanimeer je grasmat

De kans is groot dat je gazon verstopt zit onder een laagje mos en onkruid. De 1e stap in je gazonverzorging is het verticuteren van de bodem. Met een verticuteermachine verwijder je mos en vuilte uit je grasmat, en snijd je de bodem ook een beetje open. Zo komt er weer zuurstof en voeding bij de wortels. Strooi direct hierna Kalk van Substral Naturen uit om de bodem te optimaliseren. Deze handige kalkkorrels lossen snel op en zorgen voor een optimale zuurtegraad en een betere opname van meststoffen.

De volgende stap in je gazonverzorging is de behandeling met Substral Gazonmest. Dit kan je ongeveer 1 maand later doen, wanneer de lente zich aankondigt. Met dit product voed je de bodem, waardoor het gras sneller en voller groeit. Mos krijgt dus geen kans!

Maak komaf met kale plekken

Ontdek je na de verticuteerwerken dat er wel erg weinig gras overgebleven is of ontdek je kale plekken? Dan kan je vanaf maart/april gras bijzaaien. Als je kiest voor Substral graszaad allround dan kiemt het gras al binnen 5 dagen. Wil je kale plekken opnieuw inzaaien, gebruik dan Patch Magic.

Aan het werk?

Voor alle producten rond gazonverzorging kan je terecht bij je dichtstbijzijnde tuincentrum. Ook voor tips, trics en informatie kan je lokale groenexpert je verder helpen.

 

Meer over dit thema