Trek je in alle rust terug

Meer privacy in je tuin

Niemand heeft graag pottenkijkers, zeker niet als je in alle rust van een ontspannend momentje in je tuin wilt genieten. Maar geen nood! Er zijn veel groene, gemakkelijke en bovendien niet zo dure manieren om van je tuin een private oase van rust te maken. Lees snel verder en ontdek de handige tips van ‘I love my garden’.

Omkader je tuin

Een van de meest evidente manieren om je tuin af te schermen voor nieuwsgierige buren is door hagen te planten. Het duurt misschien even voor ze volgroeid zijn, maar door hun natuurlijke uitstraling bevorderen ze meteen de sfeer en het karakter van je tuin. De milieuvriendelijke muren dienen bovendien handig als windbrekers en ze houden ook vervelend lawaai tegen, waardoor het tussen je hagen heerlijk zitten is. Sommige hagen blijven groen in de winter en zorgen zo voor kleur in je tuin tijdens dit grijze seizoen. Ze vormen dan bovendien een beschermende nestgelegenheid voor allerlei soorten vogels.

Hangende bloemen en planten

Als je een overdekte veranda of een overdekt terras hebt dan kan je meer schaduw en privacy creëren door hangpotten te plaatsen. Enkele fleurige hangplanten zijn:

  • Petunia Surfinia
  • Hanganjers
  • Viooltjes
  • Fuchsia
  • Aardbeiplantjes
  • Jasmijn

Je kunt ook snelgroeiende wijnstokken planten en ze via een draad of stokken naar boven laten groeien om een afschermende muur te verkrijgen. Zo kan je op je terras zalig genieten van een kopje koffie of een fris drankje zonder gestoord te worden.

Groene en fleurige muren

Heb je te weinig plaats voor een haag of wil je een oplossing die minder onderhoud vereist? Geen probleem! Plaats bloempotten met planten, struiken, bomen of bloemen. Je kunt potten vinden in alle soorten, kleuren en maten. Zet ze dicht bij elkaar in een rijtje om een gezellige muur te maken. Zo verkrijg je niet alleen meer privacy, maar ook meer groen en kleur.

Plaats scheidingen

Natuurlijk zijn er ook niet-plantaardige oplossingen zoals:

  • Houten panelen
  • Betonnen muren of afsluitingen
  • Steenkorven
  • Valse klimop op draadafsluitingen

De afwerking

Heb je overal afscheidingen geplaatst? Dan heb je nu meer privacy in je tuin. Maar je kunt nog een stapje verder gaan en van je tuin een echt paradijs maken. Plaats tuinstoelen, bankjes en fonteintjes in de hoekjes en verbindt ze met gezellige paadjes in verschillende materialen om een feeëriek effect te creëren. Voorzie ook gepaste verlichting en plaats een bar zodat je je vrienden een heerlijk drankje kan aanbieden als je een tuinfeest houdt, gezelligheid gegarandeerd!

Tijd voor een momentje alleen?

Wil je graag nog meer informatie om meer privacy in je tuin te creëren om er de perfecte plek ontspanning van te maken? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons op facebook voor meer handige tips of breng een bezoekje aan een van je dichtstbijzijnde tuincentra. Succes verzekerd!

Meer over dit thema