Zomerkuur voor je gazon

Als het in de zomer warm is, dan gaat er niets boven een barbecue in eigen tuin. Wil je familie en vrienden uitnodigen, dan doe je dat het liefst in een tuin die er stralend uitziet. Jammer genoeg kan je gazon er vaak erbarmelijk bij liggen want de zomer is voor het gras de meest stresserend tijd. We geven je alvast enkele handige tips voor een stralend gazon tijdens de zomer.

Water geven

In een droge, hete zomer moet je veel aandacht besteden aan het water geven. Geef nooit water op een moment dat de zon nog veel warmte geeft, want dan verdampt het water en dringt het niet in de bodem. Kies er dus voor om ’s morgens of ’s avonds water te geven. Opteer er ook voor om 1 à 2 keer per week water te geven. Geef je elke avond een klein beetje water, dan bevorder je namelijk de aanmaak van oppervlakkige wortels en droogt je gazon sneller uit. 1 à 2 keer per week veel water geven is dan ook ideaal. Een gazon dat goed bemest is, zal ook veel sterker zijn en drogere periodes overleven.

Bemesten

Geef dus ook op regelmatige basis meststof. Het warme weer zal het gras namelijk aanmoedigen om snel te groeien en dus zullen de aanwezige voedingselementen in de bodem snel opgebruikt zijn. Het gebruik van een meststof is dus aangewezen. Gebruik Substral All-in-One Gazonmest of Substral Greenmax dat zorgt voor een groener gazon binnen 3 dagen. Heb je deze producten toegepast in een droge periode, geef dan zeker water na toepassing.

Maaien

Probeer minstens 1 keer per week je gazon te maaien. Maai niet te kort, want dat zal mos en onkruid aanmoedigen. Gras krijgt te maken met een flinke portie stress in droge, warme periode. Heb je dus te maken met uitzonderlijke droge periodes, opteer er dan voor om minder te maaien en het gras iets langer te laten groeien.

Herstellen

Het ideale moment om kale plekken te herstellen, is in de lente en in de vroege herfst. Ben je echter bereid om regelmatig water te geven, dan kan je ook in de zomer kale plekken herstellen. Gebruik hiervoor Substral Patch Magic: een magisch product dat zowel meststof, graszaad als potgrond bevat. En na al dat werk, is het nu gewoon tijd om optimaal te genieten van je stralend groen grastapijt!

 

Meer over dit thema