Weet jij welke voeding je kamerplanten nodig hebben?

Planten hebben niet alleen water, zonlicht en lieve woordjes nodig, maar ook de juiste voeding. Voedingsstoffen zijn essentieel voor de groei van je kamerplanten. Als je kiest voor een universele meststof, geef je je planten alle nodige stoffen voor een optimale conditie. En dat zie je!

Geef meer dan water en zon

Denk je dat je goed bezig bent door je kamerplanten een hoop liefde, water en zonlicht te geven? Dan heb je het mis! Af en toe een beetje water geven volstaat namelijk niet om je planten gezond te houden. Om aan hun behoeften te voldoen, hebben planten ook essentiële voedingsstoffen nodig. 

Alle voedingsstoffen in 1 pot

Als je erover nadenkt, is het eigenlijk heel logisch. Planten die in je tuin wonen, vinden een overvloed aan voeding in de bodem. Deze voedingsstoffen moeten de wortels van jouw kamerplant allemaal uit die ene pot vissen.

Voeding uit meststoffen

Wil je zeker zijn dat je planten alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben, dan kan je kiezen voor een universele meststof, waar al deze stoffen in zitten. Er bestaan ook meststofstaafjes die de plantenvoeding gecontroleerd vrijgeven. Met 1 dosis ben je al 6 maanden gerust. Cactussen, vetplanten en andere buitenbeentjes vragen aangepaste voeding. Voor orchideeën bestaat aangepaste vloeibare meststof voor Orchideeën van Substral.

Vraag raad aan je tuincentrum

Zoek je de juiste voeding voor je planten? Breng een bezoekje aan je dichtstbijzijnde tuincentrum en laat je adviseren door een groenexpert. Met onze tips geniet je thuis altijd van volle, groene en gezonde kamerplanten.

 

Meer over dit thema